ESG365 er hver uge i kontakt med mange små- og mellemstore virksomheder, der står på tærsklen af at skulle i gang med ESG-rapportering. Erfaringen er, at mange virksomheder er i tvivl om, hvad de skal måle på og hvordan.

Per Ørum, CEO af ESG365
Per Ørum er CEO og Founder af ESG365

Det er mere reglen end undtagelsen, at mange virksomheder er i tvivl om, hvor man skal starte og hvor man skal slutte, når opgaven med ESG-rapportering skal løses. Dette skyldes, ifølge Per Ørum, der er rådgiver for ESG365, at hele implementeringen af ESG er gået enormt hurtigt, og at der er opstået forvirring om, hvem der skal rapportere hvad og hvornår.

”Når jeg møder nye kundeemner, så kigger vi først og fremmest på om de er forpligtet til at rapportere ESG-nøgletal lovgivningsmæssigt. De fleste virksomheder med under 250 medarbejdere kan rapportere frivilligt”, siger han og fremhæver at selvom det er frivilligt, så er det en god idé at komme i gang med ESG-rapporteringen nu. Det er vigtigt i forhold til at fastholde kunder og ikke mindst i forhold til at skabe en endnu bedre virksomhed for nuværende og kommende medarbejdere.

Resultater fra Klimakompasset kan offentliggøres i ESG365

Per Ørum oplever tit at virksomheder, der allerede har lavet en bæredygtighedsindsats, er i tvivl om hvordan man implementerer indsatsen i ESG. Vi oplever bl.a. at flere produktionsvirksomheder der har arbejdet med deres CO2-aftryk i Klimakompasset, som Erhvervsstyrelsen stiller gratis til rådighed, mangler et sted, hvor man kan offentliggøre resultaterne, og her er ESG365 et godt bud, da softwaret er baseret på, at man laver sine klimaberegninger i Klimakompasset.

Kombiner ESG-rapportering med egne bæredygtighedsindsatser

Herning-firmaet hjælper også flere virksomheder med at konvertere bæredygtighedsstrategier med f.eks. inspiration fra verdensmålene til ESG-rapportering. ”Jeg mener, man får den bedste ESG-rapport, hvis man kombinerer standard ESG-målepunkter med egne bæredygtighedsindsatser, som dels kan understrege det område man arbejder med eller vise, man er en socialt ansvarlig arbejdsplads, der prioriterer inklusion og gode forhold for medarbejderne” fortæller Per Ørum, der synes det er enormt meningsfyldt at hjælpe virksomhederne på vej med at spare på ressourcerne og skabe bedre arbejdspladser.

”Ved at få styr på ESG-data er muligheden for at spare på ressourcerne bedre. Det er godt for klimaet og godt på økonomien. Kunsten er at gøre ESG-rapportering overskuelig for virksomhederne og få skabt de nødvendige processer. Det er ikke raketvidenskab, men det kræver naturligvis en indsats af virksomheden” siger Per Ørum, der lige nu tilbyder en times gratis ”starthjælp” til de virksomheder, der tegner abonnement på ESG365.

Artiklen er bragt i magasinet “Bæredygtig Midtjylland den 9. november 2024Læs magasinet her

Har I brug for hjælp til at komme i gang med bæredygtigsrapportering, så har ESG365 ekspertisen til at hjælpe jer. Læs mere her.